Siirry sisältöön

Hautauspalvelut

Monipuoliset hautauspalvelut

Täyden palvelun hautaustoimistona tarjoamme kokonaisvaltaista hautauspalvelua. Hoidamme kaikki hautajaisiin liittyvät järjestelyt ammattitaidolla ja yli 30 vuoden kokemuksella. Tarjoamme hautauspalveluitamme Nurmeksessa, Juuassa ja lähialueilla.

 • Hautausjärjestelyihin liittyvä neuvonta
 • Vainajan kuljetukset
 • Surulaitteet
 • Hautakiven suunnittelu ajankohtainen
 • Arkut, kotimaiset
 • Lehti-ilmoitusten laatiminen
 • Adressit
 • Järjestämme juhlatarjoilut omissa tiloissa
 • Hautaustestamenttien laatiminen (sovitaan etukäteen kirjallisesti henkilön vielä eläessä, millaiset hautajaiset tämä haluaa)
 • Neuvonta perunkirjoitusasioissa

Järjestämme hautauksen yksityiskohdat asiakkaan ehdoilla pienimmätkin toiveet huomioiden. Tavoitteemme on tehdä hautaustoimistossamme asioinnista mahdollisimman helppoa ja vaivatonta.

Ota yhteyttä ja kerro, miten voimme palvella.

Vainajan kuljetukset

Omaisilla on mahdollisuus saattaa vainaja kappelille. Toivomme, että mahdollisimman moni rohkenisi osallistua tilanteeseen, jossa vainaja laitetaan arkkuun. Kuoleman kohtaaminen, arkkuun laittaminen ja vainajan saattaminen kappelille on kasvattava kokemus. Läheisen kuoleman läpikäynyt ihminen huomaa elämän rajallisuuden. Ruumisauton puolitangossa oleva lippu on merkki siitä, että autossa kuljetetaan vainajaa.

Siunausajan, papin, kanttorin ja hautapaikan sopiminen

Hautauslupa toimitetaan siihen seurakuntaan, jossa hautaaminen tapahtuu. Voimme edetä muissa käytännön asioissa, kun hautauslupa on varmistunut. Sovitaan sitten siunausajankohta.

Adressien myynti

Adressit toimitamme fraktuuralla tekstattuna ja ne luetaan muistotilaisuudessa.

Hautaustestamenttien tekeminen

Hautaussuunnitelma ja hautaustestamentti on tarkoitettu vähentämään omaisten vaikeuksia valintojen hetkellä sekä varmistamaan, että hautajaiset järjestetään niin kuin vainaja eläessään on itse halunnut.

Ennakkotilauksia tekevät etenkin yksinäiset ikäihmiset, joilla ei ehkä ole läheisiä omaisia. He haluavat varmistaa, että hautaus tulee hoidettua heidän toivomallaan tavalla.

Voimassa olevan hautaustestamentin eli omista hautajaisista kirjatut toiveet laitetaan muistiin. Voidaan sopia mm. kantajat, millaiset kukat valitaan arkulle ja ketä hautajaisiin kutsutaan. Asiakas sitoutuu saattamaan sopimuksen olemassaolon ja säilytyspaikan niiden henkilöiden tietoon, jotka aikanaan huolehtivat käytännön järjestelyistä.

Piironkimme laatikosta,
ylimmästä oikealta
alta pohjapeittehisen
löytyy meidän pankkikirja.
Hautakulut, hautajaiset,
muistokiven, hauan hoijon
sillä saapi maksetuksi.
Kummisetä Suhos-vaari
hoitaa maksut kirjan kautta,

– Kaisu Pato-ojan runosta Pielisen Balladi

Neuvonta perunkirjoitusasioissa

Perunkirjoitus on toimitettava 3 kuukauden kuluessa kuolemantapauksesta, jollei asianomainen verovirasto saman ajan kuluessa tehdystä hakemuksesta pesän laatuun katsoen tai muusta erityisestä syystä tätä aikaa pidennä. (Perintökaaren 20. luku, 1§.)

Perunkirjoitus on ns. kuolinpesän veroilmoitus, jossa ilmoitetaan pesän osakkaat, varat ja velat kuolinhetken mukaan. Perukirja annetaan yhtenä kappaleena kuukauden kuluessa perunkirjoituksen toimittamisesta vainajan asuinpaikan verotoimistoon.

Perunkirjoituksen tekemiseen tulee varata aikaa noin pari kuukautta, sillä sukuselvityksen saaminen täydelliseksi voi viedä aikaa.

Perunkirjoituksia tekevät mm.

Lakiasiaintoimisto
Raimo Kettunen
Vanhatie 10
83900 Juuka
040 5618034

Savo-Karjalan Lakiapu Oy
Irja Hartikainen-Halijoki, varatuomari
Porokylänkatu 27, 75530 Nurmes
puh. 0405471084

POP-Nurmes
notariaattisihteeri
Laakkonen Piia
Porokylänkatu 9, 75530 Nurmes
puh. 044 7544209

Pohjois-Karjalan Osuuspankki
Porokylänkatu 19, 75530 Nurmes
puh. 01000500

Lehti-ilmoitusten laatiminen

Paikallislehti Ylä-Karjala Oy
Puh. 010 230 8600

Maakuntalehti Karjalainen
Puh. 013 255 2400

Vaarojen Sanomat
Puh. 010 8354004

Viimeinen valokuva

Ammattivalokuvaajan käyttäminen antaa omaisille aikaa keskittyä rauhassa siunaustilaisuuteen

Foto-Laser
Puh. 050 343 9060

Taiteilija Matti Häkkinen
Puh. 040 090 1892

Ari Ikäheimo
Puh. 040 9129464

Valonpisara
Puh. 044 5554589

Muistotilaisuuspaikat Nurmeksessa ja Juuassa

Järjestämme meidän omissa tiloissa Retuniementie 20, puh. 0440 375376

Meiltä saatte kotimaiset arkut ja uurnat, jotka on valmistettu laadukkaana käsityönä. Valikoimastamme löytyy useita eri malli- ja muotovaihtoehtoja.

Voitte tutustua kotimaisen valmistajan arkkukuvastoon SHT-Tukku Oy:n kotisivuilla.

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja.

Toiveittenne mukaiset hautamuistomerkit toimittaa Kaavin Kivi Oy, Kivilähde. Linkkiä klikkaamalla pääsette tutustumaan monipuoliseen mallistoon ja erilaisiin kivilajeihin.

Nyt talven aikana on hyvä suunnitella hautakivi omaisen haudalle.

Kiveen hakattu

Sukuhautojen runsaus Nurmeksessa ja Juuassa osoittaa sen, että perhesiteiden halutaan kestävän yli ajan rajan. Mikäli hautaus tapahtuu vanhaan sukuhautaan, voimme sopia hautakivikaiverruksesta.

Jos omaiset varaavat uuden hautapaikan, hautakiven hankinnassa apuna ovat hautamuistomerkkiesite, suunnitteluohjelma, pronssituotteet sekä toimistossamme Nurmeksessa olevat mallikivet.

Muistomerkin hankinta kannattaa suunnitella rauhassa, koska se on tärkeää jokaiselle sukupolvelle ja konkreettinen todistus yhteydestä menneisiin sukupolviin. voitte tutustua mallistoon ja hautakivimateriaaleihin käymällä toimistossamme. Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja.

Hautajaisiin kuuluvat myös omaisten ja muun saattoväen kukkalaitteet, jotka toimitamme siunauspaikkaan. Arkun päälle siunaustilaisuuteen sovitaan myös kukkalaite.

Hautajaisissa yleisesti käytettyjä kukkalaitteita ovat seppeleet, hautakimput, pohjaan sidotut hautavihkot, sienipohjaan tehdyt sydämen tai ristin muotoiset kukkalaitteet tai yksi kukka saattajaa kohti. Muistovärssy voidaan liittää kukkalaitteeseen joko kortille tai nauhoihin kirjoitettuna.

Ota yhteyttä ja kerro, miten voimme palvella.

Hinnat

 • kuvissa olevat surulaitteet 50 -120 €
 • Suruseppeleet koosta riippuen 90-280 €